Bijspringen

Praktijk voor sport- en bewegingseducatie

Op 1 juli 2001 is Ad Schoeman gestart met een praktijk voor Motorische Remedial Teaching. Door de kwaliteit en de veelzijdigheid van de aangeboden programma’s in de afgelopen tien jaar, is de praktijk uitgegroeid tot een praktijk voor Sport- en Bewegingseducatie.

De docenten binnen de praktijk zijn professionals en werken enthousiast aan de competenties van een goede docent.

“ Een goede docent, wie zal die vinden

  • Is in de groep volkomen zichzelf
  • Durft af te gaan
  • Kan afstand van het gebeuren nemen
  • Ziet storend leerlinggedrag niet als een aanval
  • Boeit de leerlingen
  • Durft te lachen en “gek” te doen
  • Werkt effectief
  • Voorkomt dat er slecht wordt gewerkt
  • Laat zich niet onder druk zetten

Ad Schoeman


Vanaf 1985 ben ik werkzaam in het onderwijs, als docent lichamelijke opvoeding. Vanaf 2001 combineer ik dit met mijn eigen praktijk, Bijspringen.

Mijn passie ligt vooral bij het kind waarbij het niet vanzelf gaat. In een ontspannen en respectvolle sfeer wil ik ze graag een handje helpen. Daarnaast vind ik het fantastisch om senioren weer aan het bewegen en sporten te krijgen.

Niels Kos


Ik ben werkzaam bij Sportservice Veenendaal als docent bewegingsonderwijs en werk op drie verschillende basisscholen in Veenendaal. Ik ben in oktober 2020 afgestudeerd aan de ALO in Amsterdam. Ik vind het superleuk om te sporten en bewegen, vooral om dat samen met anderen te doen. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen op hun eigen niveau, hun eigen vaardigheden en talenten ontdekken en daarmee plezier in het bewegen bereiken. Ik doe dan ook mijn best om hen hierbij te helpen.

Het programma SportZapp levert een mooie en grote bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen. Ik ben in dit programma werkzaam als meester en mag meegaan op de ontdekkingstocht naar welke sport het beste bij het kind past. Ik ervaar telkens weer hoe mooi het is als kinderen ontdekken waar zij goed in zijn en/of veel plezier aan beleven. Daar doe ik het voor!

Margriet Jansen


In 2019 heb ik de opleiding Sportkunde afgerond. Ik heb gedurende de opleiding met veel verschillende doelgroepen gewerkt. Omdat ik het praktisch bezig zijn het leukst vind heb ik ervoor gekozen om daarna de Academie Lichamelijke Opvoeding te volgen. Sinds september 2019 ben ik hiermee gestart. Na het afronden van de ALO ben ik bevoegd om in het bewegingsonderwijs werkzaam te zijn. Maar ik zou ook graag buiten school verschillende doelgroepen in beweging brengen. Tijdens de opleiding Sportkunde heb ik een jaar stage gelopen bij Bijspringen. Ik vind het erg leuk dat ik nu werkzaam ben binnen het programma Sportzapp. Ik vind het erg leuk en belangrijk om kinderen in beweging te brengen en ze nieuwe vaardigheden te leren.

Arthur Muradov


Sinds 2020 ben ik afgestudeerd van de opleiding Academie Lichamelijke Opvoeding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en geef momenteel met plezier les aan de kinderen van Sportzapp.

Ik heb veel mogen leren de afgelopen jaren waardoor ik mijn eigen (lesgeef)stijl heb kunnen ontwikkelen in het onderwijs. In mijn lessen staat 'plezier' centraal, zodat de kinderen intrinsiek gemotiveerd raken en tegelijkertijd iets willen leren. Door kinderen het gevoel te geven dat ze iets kunnen, wil ik ze steeds motorisch uitdagen en laten ontwikkelen.

David Gundelach


Ik heb gestudeerd in Nijmegen aan de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO). Sport is altijd al een passie van mij geweest. Als persoon geef ik graag les aan verschillende doelgroepen en deel ik graag mijn passie met sport. Kinderen motorisch verder helpen vind ik altijd een leuke uitdaging en het zien dat ze progressie boeken geeft mij altijd een kick. Het is leuk om te zien als kinderen progressie boeken met sporten en er plezier uit halen. Het leuke aan sportlessen geven is dat kinderen zich op cognitief of sociaal gebied zich verder ontwikkelen en als docent is het leuk om te zien hoe kinderen zich daar in ontwikkelen.WIJ WERKEN O.A. SAMEN MET: