Bijspringen

Praktijk voor sport- en bewegingseducatie

Op 1 juli 2001 is Ad Schoeman gestart met een praktijk voor Motorische Remedial Teaching. Door de kwaliteit en de veelzijdigheid van de aangeboden programma’s in de afgelopen tien jaar, is de praktijk uitgegroeid tot een praktijk voor Sport- en Bewegingseducatie.

De docenten binnen de praktijk zijn professionals en werken enthousiast aan de competenties van een goede docent.

“ Een goede docent, wie zal die vinden

  • Is in de groep volkomen zichzelf
  • Durft af te gaan
  • Kan afstand van het gebeuren nemen
  • Ziet storend leerlinggedrag niet als een aanval
  • Boeit de leerlingen
  • Durft te lachen en “gek” te doen
  • Werkt effectief
  • Voorkomt dat er slecht wordt gewerkt
  • Laat zich niet onder druk zetten

Ad Schoeman


Vanaf 1985 ben ik werkzaam in het onderwijs, als docent lichamelijke opvoeding. Vanaf 2001 combineer ik dit met mijn eigen praktijk, Bijspringen.

Mijn passie ligt vooral bij het kind waarbij het niet vanzelf gaat. In een ontspannen en respectvolle sfeer wil ik ze graag een handje helpen. Daarnaast vind ik het fantastisch om senioren weer aan het bewegen en sporten te krijgen.

Demi van de Scheur


Voor de opleiding Sport- en Bewegingseducatie (nu bekend als Sportkunde) aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heb ik stage mogen lopen bij Bijspringen. Na deze stage heb ik de opleiding afgerond en beleef ik veel plezier aan het geven van sportlessen.

Naast het voor de groep staan en kinderen op sportief gebied laten ontwikkelen, komt er bij Bijspringen voor mij een belangrijke componenten bij. Bij bijspringen is er oog voor het individu en de ontwikkeling van een individu die breder gaat dan alleen het motorische aspect. Ik vind het interessant om hier mee bezig te zijn en mij te verdiepen in gedrag van mensen. Dit is één van de redenen dat ik momenteel Psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam ben gaan studeren.

Margriet Jansen


In 2019 heb ik de opleiding Sportkunde afgerond. Ik heb gedurende de opleiding met veel verschillende doelgroepen gewerkt. Omdat ik het praktisch bezig zijn het leukst vind heb ik ervoor gekozen om daarna de Academie Lichamelijke Opvoeding te volgen. Sinds september 2019 ben ik hiermee gestart. Na het afronden van de ALO ben ik bevoegd om in het bewegingsonderwijs werkzaam te zijn. Maar ik zou ook graag buiten school verschillende doelgroepen in beweging brengen. Tijdens de opleiding Sportkunde heb ik een jaar stage gelopen bij Bijspringen. Ik vind het erg leuk dat ik nu werkzaam ben binnen het programma Sportzapp. Ik vind het erg leuk en belangrijk om kinderen in beweging te brengen en ze nieuwe vaardigheden te leren.
WIJ WERKEN O.A. SAMEN MET: